Ročník 2013

02.05.2013 19:10

 

7. ročník festivalu navazuje na úspěchy ročníků předešlých a přináší posluchačům z Třebíče a blízkého i dalekého okolí to nejlepšího z opery a klasické hudby. Letos budou moci příznivci TOF shlédnout 4 operní představení - z toho 2 satelitní - mimo Třebíč, 2 exteriérové akce, které zaplní celé město, 3 koncerty, akci pro děti a jejich rodiče, operní recitál, besedu s umělcem a 2 slavnostní mše s hudebním doprovodem. Zapojí se – jako vždy – také místní hudebníci a obvyklá přehlídka koncertů a představení je obohacena o možnost aktivní účasti pro amatérské hudební spolky a studenty i učitele hudby.

Patronem festivalu je také letos sólista vídeňské státní opery a host Královské opery Covent garden London Adam Plachetka.

Také letos zaujímá přední místo v dramaturgii festivalu hudba období baroka, interpretovaná v souladu s nejmodernějšími světovými trendy, tedy na dobové nástroje a ve stylovém pojetí. Uměleckým garantem festivalu je renomovaný soubor Czech Ensemble Baroque, největší ansámbl specializující se na autentickou interpretaci v ČR.